A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

НОВИНИ

Що потрібно знати про КПК?

Трикомпонентна вакцина КПК захищає одразу від трьох інфекційних захворювань: кору, паротиту (свинки) та краснухи. І ось що ще потрібно знати

10:57 18.02.2021

Придбання телемедицини

                      Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Вишгородської міської ради щиро вдячні за сприяння в розвитку первинної медичної допомоги та вирішенні питання придбання телемедицини Київській обласній державній адміністрації в особі губернатора Володіна Василя Геннадійовича, Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації та Вишгородській районній державній адміністрації.

10:57 16.02.2021

Поліомієліт

Поліомієліт - це гостре інфекційне захворювання. Вірус поширюється від людини до людини через слину та фекалії, найчастіше - через брудні руки, заражену їжу та воду. Небезпека поліомієліту в тому, що він вражає нервову систему і може призвести до загального паралічу. У кожного двухсотого хворого розвиваються деформації хребта і кінцівок, що спричиняє інвалідність. При ураженні дихальних м’язів вірус може призвести до смерті.

10:24 12.02.2021

Міжнародний день боротьби з епілепсією

Сьогодні - Міжнародний день боротьби з епілепсією. Епілепсію у давні часи пов’язували із чаклунством, у середньовіччя - боялися як невиліковної хвороби, що передається через подих хворого під час нападу. У ХХІ столітті вірити та поширювати міфи про цю хворобу неприпустимо, тому нагадуємо, що потрібно знати про епілепсію і першу допомогу при нападі.

11:46 08.02.2021

Коли робити щеплення?

Дифтерія та кашлюк - це гострі інфекційні захворювання. Кашлюк проявляється у тривалих нападах сильного кашлю, і є особливо небезпечним для життя немовлят через важкий перебіг із частими зупинками дихання та ускладненнями. Дифтерія загрожує життю як дітей, так і дорослих. Її найбільш відомою ознакою є плівка у горлі, яка у важких випадках перекриває дихання. Але небезпечними є й ускладнення дифтерії. Правець не передається від людини до людини - лише через потрапляння бруду у рани чи через укуси тварин. Але це не означає, що він безпечніший. Правець вражає нервову систему і проявляється сильними судомами, а смертність від нього сягає 70%. Набути захисту від цих інфекційних хвороб допомагає вакцинація.

14:24 27.01.2021

МАРШРУТ ПАЦІЄНТА ДО НЕВРАПАТОЛОГА

Чимало людей скаржаться на первинні симптоми захворювання нервової системи - хронічну втому, запаморочення, болі у спині чи суглобах, стрибки артеріального тиску та інші. Розповідаємо про маршрут пацієнта при проблемах із нервовою системою.

10:36 26.01.2021

ОБЕРЕЖНО: ГРИП

Перестороги щодо грипу, гострих респіраторних інфекцій під час пандемії коронавірусу

09:29 26.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора