A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Як людині зі статусом внутрішньо переміщеної особи укласти декларацію з сімейним лікарем?

Дата: 30.08.2024 14:18
Кількість переглядів: 4

Ілюстрація до статті

Ви вимушені були покинути своє постійне місце проживання і переїхати в інший регіон? Ваш сімейний лікар чи педіатр залишився за попереднім місцем проживання?  На новому місці проживання у вас народилася дитина? Саме в таких ситуаціях опиняються люди зі статусом вимушено переміщеної особи. Незалежно від місця проживання або реєстрації, вони можуть в повному обсязі отримувати медичну допомогу.

Оскільки медична допомога не прив’язана до місця реєстрації чи проживання, внутрішньо переміщена особа може вільно обирати сімейного лікаря, терапевта і педіатра для укладення декларації у будь-якому медичному закладі.

Спочатку потрібно обрати найближчий або найбільш зручно розташований заклад первинної медичної допомоги. Це може бути як комунальний заклад, так і приватний або лікар ФОП, з договором із НСЗУ. Знайти їх можна за допомогою аналітичної панелі (дашборду) Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги. Використовуйте фільтри, щоб швидко отримати потрібну інформацію про заклад:

  • населений пункт;
  • форма власності (комунальна чи приватна, ФОП);
  • спеціалізація лікарів (сімейний лікар, терапевт, педіатр);
  • ПІБ лікаря, якщо знаєте конкретного лікаря і хочете перевірити, чи можна з ним укласти декларацію.

Після вибору фільтрів, на дашборді з’явиться інформація про заклад:

  • адреса, графік роботи і контакти медичного закладу,
  • дані про кожного лікаря первинної медичної допомоги: прізвище, ім’я по батькові та кількість декларацій, які лікар вже має. 

Ліміт декларацій для сімейного лікаря – 1800, терапевта – 2000, педіатра – 900. Якщо лікар досяг ліміту, то він на свій розсуд приймає рішення щодо укладення декларації понад ліміт. Якщо лікар не досяг ліміту – він не може відмовити в укладенні декларації. 

Другий спосіб знайти лікаря первинної медичної допомоги  –  зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор в телефонному режимі допоможе знайти найближчий заклад первинної медичної допомоги та перелік лікарів, які укладають декларації. Оператор назве адресу, контакти закладу і його графік роботи. 

Для укладання декларації – зверніться до реєстратури в якій працює обрана лікарка чи лікар та запишіться на прийом, візьміть із собою паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон. Якщо потрібно підписати декларацію для дитини до 14 років — візьміть також свідоцтво про народження дитини. 

Якщо ви вже маєте укладену декларацію з іншим лікарем – з нею нічого робити не треба. Укладання нової декларації автоматично фіксується в електронній системі охорони здоровʼя та водночас анулює попередню.

Інформація НСЗУ

Для безперервного отримання медичної допомоги тимчасово переміщені особи можуть укласти договір з лікарями нашого Центру.

Для запису на укладення декларації з лікарями КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради Ви можете звернутись до Кол-центру (реєстратури):
(04596) 25-444
(067) 733-73-57
(073) 194-14-41


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора