A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Вакцинація проти кору

Дата: 29.11.2023 14:19
Кількість переглядів: 28

Зображення-пам'ятка "Що робити, якщо Ваша дитина контактувала із хворим на кір?"

 

📌 Кір – це гостра інфекційна хвороба, що викликається вірусом з родини параміксовірусів. Кір є одним з найзаразніших захворювань в світі, що може призводити до серйозних ускладнень. Але для його запобігання вже більше 50 років існує вакцина. При охопленні 98% населення вакцинацією виникає "колективний імунітет", який запобігає поширенню вірусу в даній популяції.

⚡️ Вакцинація від кору входить в наш календар щеплень: проводиться в 1 рік та повторно (ревакцинація) в 6 років. Якщо з якихось причин вакцинація не проводилася у встановлений термін, її можна зробити у будь-якому віці, краще – двічі, з інтервалом між щепленнями не менше 28 днів.

Переважна більшість європейців мають усі щеплення проти кору за календарем, тому в 42 з 53 країн Європи вдалося зупинити поширення кору. Проблемними залишаються ті країни, в яких рівень охоплення щепленнями недостатній, на жаль, серед цих країн знаходиться й Україна.

❗️❗️❗️Зауважте: в амбулаторіях КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради наявні вакцини від кору в достатній кількості. Не ризикуйте здоров’ям і життям своєї дитини та дітей, що знаходяться поруч.

☎ Для отримання вакцинації запишіться до свого педіатра або сімейного лікаря у Кол-центрі (реєстратурі) за телефонами:

(04596) 25-444

(067) 733-73-57

(073) 194-14-41

✏️ Специфічного лікування кору не існує. Основна небезпека кору полягає у тому, що передається це захворювання дуже швидко: для інфікування не потрібен навіть безпосередній контакт із людиною-носієм. Достатньо просто побувати у кімнаті, з якої нещодавно вийшла хвора людина, адже вірус циркулює в приміщенні ще протягом 2 годин після того, як його залишив хворий. Також підступність захворювання в тому, що приблизно у третини захворілих спостерігаються різноманітні ускладнення, починаючи від пневмонії і закінчуючи міокардитом (запаленням серцевого м’яза) та енцефалітом (запаленням головного мозку).

Особливо складно протікає захворювання у маленьких дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора