A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Вакцинація під час війни

Дата: 16.02.2023 11:33
Кількість переглядів: 211

Обкладинка до статті

📌 Вакцинація під час війни

У воєнний час зростає ризик розвитку та поширення інфекційних хвороб. Найуразливішими до них є діти й дорослі, які не щеплені взагалі чи вчасно не зробили ревакцинацію. Кожен день відтермінування вакцинації, яку повинна отримати дитина, загрожує їй серйозним захворюванням, яке можна було б попередити, якби дитина була вчасно вакцинована.

❗ Зверніть увагу, якщо курс вакцинації не закінчений, то відповідний імунний захист просто не сформується. Крім того, рішення не робити щеплення дитині вплине на здоров’я інших дітей у суспільстві через відсутність «колективного імунітету». Якщо 90-95% колективу людей захищені (рекомендації ВООЗ), то розповсюдження збудника інфекційної хвороби серед людей стає практично неможливим. Батьки, які зробили щеплення своїм дітям захищають не лише їх, а й інших дітей, які за станом здоров'я не можуть на даний час щепитися.

📣Повідомляємо, що усі заклади охорони здоров’я міста Вишгород та Пірнівської ОТГ в умовах воєнного часу працюють у штатному режимі.

Проводиться вакцинація дітей та дорослих. Вакцини є в наявності, холодовий ланцюг та зберігання вакцин під контролем.

Всі діти віком від 2 місяців до 17 років 11 місяців та доросле населення за попередньою їх згодою будуть щеплені згідно Календаря профілактичних щеплень незалежно від їх територіальної приналежності та наявності декларації про вибір лікаря.

Наразі доступні:

🔍 вакцинація за національним Календарем, визначеним Міністерством охорони здоров’я України (АКДП: виробник Індія, Імовакс поліо: виробник Франція, ОПВ: виробник Франція, вірусний гепатит В: виробник Індія, АДП: виробник Болгарія, АДП-м: виробник Індія, БЦЖ: виробник Індія, Haemophilus influenza типу b:, виробник Індія)

❗ Дотримуватися національного Календаря профілактичних щеплень важливо особливо під час війни.

Захист дітей та нас самих від смертельних хвороб — це наш внесок у перемогу та майбутнє!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора