A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Що таке амбулаторна допомога?

Дата: 15.03.2021 12:09
Кількість переглядів: 8603

Амбулаторна спеціалізована медична допомога - це допомога, яку пацієнт отримує без госпіталізації до лікарні. Це консультації від таких лікарів як, наприклад, хірург, офтальмолог, травматолог, а також проведення ними лікувальних процедур, або малих хірургічних втручань, досліджень та обстежень. Всі ці послуги пацієнт отримує без госпіталізації - або в амбулаторних умовах, або на умовах денного стаціонару.

Ця допомога є безоплатною для пацієнта, якщо він звертається для її отримання за електронним направленням свого лікаря у той заклад, який має відповідний контракт з НСЗУ.

- Нагадуємо, що до певних фахівців можна потрапити без направлення, це - гінеколог, психіатр, лікар, у якого пацієнт із хронічними захворюваннями перебуває під медичним наглядом, стоматолог, нарколог, фтизіатр https://bit.ly/3hjyVEb.

Але, якщо необхідність візиту, наприклад, до стоматолога пацієнт може самостійно визначити, то до фтизіатра - не завжди. Тому логічно, якщо пацієнт спочатку відвідає свого сімейного лікаря, щоб отримати подальше скерування для дійсно потрібного, за станом здоров’я, вузького фахівця чи на потрібну маніпуляцію, обстеження тощо.

- Амбулаторна допомога включає такі безоплатні послуги за програмою медичних гарантій:

- консультації вузьких спеціалістів;

- інструментальні обстеження (рентген, УЗД, ендоскопічні, електрофізіологічні тощо);

- загальноклінічні та біохімічні лабораторні обстеження;

- лікування в амбулаторних умовах (денне) включно з малими хірургічними операціями;

- ведення вагітності;

- медичну реабілітацію в амбулаторних умовах;

- ургентну стоматологічну допомогу всім та планову дітям до 16 років.

! Звертаємо увагу, що за цим пакетом заклад має право надавати той обсяг послуг, який він спроможний за наявністю відповідного обладнання чи фахівців. Тобто не в кожній лікарні, яка має контракт на амбулаторну допомогу, може бути стоматолог або УЗД-апарат. Щоб уточнити наявність потрібного лікаря чи можливість зробити, наприклад, рентген потрібно зателефонувати до конкретної лікарні.

Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора