A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Допомога пацієнтам із захворюваннями нирок за Програмою медгарантій

Дата: 11.08.2020 10:40
Кількість переглядів: 205

Допомога пацієнтам із захворюваннями нирок за Програмою медгарантій

Програма медичних гарантій включає профілактику, діагностику та лікування хвороб нирок. Для цього пацієнту слід звернутися до лікаря, з яким укладена декларація. Проте не лише зі скаргами: сімейний лікар порадить, як запобігти таким захворюванням.
Якщо того вимагає стан здоров’я пацієнта, є фактори ризику чи спадковості, лікар випише е-направлення до вузького спеціаліста, наприклад, нефролога, або призначить додаткові обстеження, як от УЗД нирок. З електронним направленням усі ці послуги безоплатні для пацієнта.
Пацієнтам із хронічними захворюваннями нирок можуть призначити ниркову замісну терапію – гемодіаліз, перитонеальний діаліз. Контракти на лікування пацієнтів методом екстракорпорального гемодіалізу в амбулаторних умовах мають 86 медичних закладів, з них 2 - приватні.

Усі ці заклади можна побачити на дашборді НСЗУ, ввівши слово «Гемодіаліз» у поле «Напрям, група послуг» https://bit.ly/3j2fmSy. Лікування у них безоплатне за направленням нефролога.
Послуга лікування методом гемодіалізу включає:
- процедуру гемодіалізу;
- лабораторні й інструментальні дослідження у рамках процедури;
- діагностику та лікування анемії;
- невідкладну допомога при виникненні станів, які загрожують життю;
- направлення в інші заклади спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги.

Якщо пацієнт потребує госпіталізації, за Програмою медгарантій він отримає медичну допомогу в умовах стаціонару. Послуга безоплатна в разі направлення лікаря на госпіталізацію, самозвернення у невідкладному стані, доставлення пацієнта бригадою екстреної медичної допомоги.

На изображении может находиться: текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора