A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Що таке календар вакцинації?

Дата: 17.01.2022 09:44
Кількість переглядів: 150

На початку нового року варто звернути увагу на календар вакцинації. Це графік обов’язкових профілактичних щеплень для запобігання основним інфекційним хворобам. Вакцини для цих щеплень держава купує коштом державного бюджету, тому вони безоплатні для пацієнтів.

Більшість обов’язкових щеплень дитина отримує одразу після народження. Наприклад, у перші п’ять днів життя новонародженого вакцинують від гепатиту В та туберкульозу. У віці двох місяців – від дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та гемофільної інфекції. Після року життя – від кору, паротиту і краснухи.

Більшість обов’язкових вакцин потребує від 3 до 6 доз, які вводяться у різному віці. Якщо ваша дитина старша за один рік, зверніть увагу на таке:

- у віці 18 місяців потрібна четверта доза вакцин проти дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту;

- у віці 6 років – друга доза вакцини проти кору, паротиту і краснухи та п’ята доза вакцин проти дифтерії, правця і поліомієліту;

- у 14 років дитина має отримати шосту дозу вакцини проти поліомієліту;

- у 16 років – шосту дозу вакцини проти дифтерії та правця.

Зверніть увагу: ревакцинація від дифтерії та правця потрібна всім людям через кожні 10 років. Перевірте, коли у вас востаннє було це щеплення. Якщо минуло 10 років чи більше – запишіться до сімейного лікаря, щоб ревакцинуватися. Також розкажіть лікарю, які з обов’язкових щеплень ви пропустили, і разом складіть план дій. Якщо маєте форму 063/о (карту профілактичних щеплень) – покажіть лікарю її.

Тут можна побачити сам календар вакцинації і звіритися з ним: https://bit.ly/3DylUlb.

Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст)

0

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора