A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

З 24.09.2021 НАШ ЗАКЛАД ПЕРЕЙШОВ НА ЕЛЕКТРОННІ ЛІКАРНЯНІ

Дата: 24.09.2021 11:05
Кількість переглядів: 247

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги»

Вишгородської міської ради

ПОВІДОМЛЯЄ:

З 24.09.2021 року Наш заклад повністю перейшов на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності.

Що потрібно знати про Е-лікарняні?

Е-лікарняні формуються автоматично одразу після створення медичного висновку, якщо пацієнт є застрахованою особою – тобто має офіційне працевлаштування.

Отже, що повинен зробити пацієнт для отримання листка непрацездатності?

Мати укладену декларацію з сімейним лікарем та перевірити правильність внесення в декларацію відомостей: паспортних даних, ідентифікаційного номера, а також актуального номера мобільного телефону.

У випадку виникнення тимчасової втрати працездатності хворий повинен звернутись до свого сімейного лікаря.

Лікар створює медичний висновок та формується електронний лікарняний лист. Лікар підписує цей електронний документ своїм кваліфікованим електронним підписом. Після цього документ автоматично відправляється в електронний реєстр листків непрацездатності. Цей реєстр належить Пенсійному фонду. У Пенсійний фонд не передається діагноз пацієнта, а лише інформація від лікаря, що в певний період людина не може працювати через стан здоров’я.

Після формування медичного висновку лікарем пацієнту надходить sms-повідомлення з номером цього висновку. Після цього електронною системою формується електронний лікарняний листок, а пацієнту надходить ще одне sms-повідомлення з його номером, який підтверджує про те, що електронний лікарняний успішно створений.

Одразу після створення медичного висновку потрібно повідомити про це роботодавця. Це можна зробити будь-яким зручним обом способом, наприклад, телефоном.

Якщо працівник не одужає у визначений в першому медичному висновку термін, лікар створить наступний медичний висновок, який продовжить тимчасову непрацездатність – про це потрібно повідомити роботодавця.

Роботодавець через свій кабінет бачить, що для його працівника сформували електронний лікарняний. Тому пацієнтам більше не доведеться переживати, чи вистачить бланків, чи правильно вказано місце роботи, а також нести на роботу паперовий листок непрацездатності. Все здійснюватиметься автоматично.

ПРИ ОФОРМЛЕННІ Е-ЛІКАРНЯНОГО,

ПРИ СОБІ МАТИ ПАСПОРТ ТА ІПН - код

Возможно, это изображение (текст)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора