A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Денний стаціонар - це....

Дата: 02.04.2021 11:56
Кількість переглядів: 13754

Денний стаціонар - це, зазвичай, підрозділ чи відділення у лікарнях, де надають амбулаторну допомогу пацієнтам, які не потребують цілодобового лікарського та медсестринського догляду. В умовах денного стаціонара пацієнт може отримувати лікувальні процедури, малі хірургічні втручання, діагностичні обстеження тощо. Все це - без госпіталізації до лікарні.

Така медична допомога є безоплатною у закладі, який має контракт з НСЗУ за напрямком “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”  Пацієнт має право безоплатно отримати всі необхідні йому лабораторні чи інструментальні дослідження, обстеження, процедури, на які його направляє лікар.

 В умовах денного стаціонару медичну допомогу отримують, зазвичай, пацієнти при загостренні хронічних захворювань. А також ті, хто потребує курсу процедур, обстежень, призначення чи корекції медикаментозного лікування, хірургічних операцій в амбулаторних умовах, медичної реабілітації у підгострому і відновному періодах та ін.

 Пацієнти із тяжким перебігом захворювання, які потребують цілодобового лікарського та медсестринського догляду, складного діагностичного дослідження чи оперативного втручання не лікуються в умовах денного стаціонара. Натомість - можуть отримати направлення на госпіталізацію.

 Для того, щоб отримати медичну допомогу в умовах денного стаціонару, пацієнту потрібно електронне направлення свого сімейного лікаря або лікуючого лікаря.

Але потрібно враховувати, що через карантинні обмеження у деяких регіонах медична допомога в умовах денного стаціонару може тимчасово не надаватись.

Возможно, это изображение (один или несколько человек)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора