A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

БЦЖ

Дата: 15.12.2020 10:16
Кількість переглядів: 226

БЦЖ - це жива вакцина для щеплення проти туберкульозу.

БЦЖ роблять кожному новонародженому в пологовому будинку.

БЦЖ не захищає від туберкульозу на все життя. Але після вакцинації захист зберігається протягом кількох років.

                 Туберкульоз - тяжке інфекційне захворювання. Найчастіше вражає легені, але може розпочатись у будь-якому органі: кістках, мозку, кишківнику чи шкірі. Для немовлят особливу небезпеку становлять генералізовані форми туберкульозу, які вражають кілька або й усі органи одразу. Тому БЦЖ роблять усім новонародженим у країнах, де туберкульоз є поширеним захворюванням, як в Україні. Щеплення проти туберкульозу значно знижує ризик розвитку важкої форми хвороби у дітей.

                  Отже, щепленню для профілактики туберкульозу підлягають усі новонароджені діти, які не мають до цього протипоказань. Вакцинація проводиться на 3–5 добу життя дитини без попередньої проби Манту. Недоношених дітей щеплюють після досягнення дитиною маси тіла 2,5 кг.

                  Вакцинація новонародженого у пологовому будинку, згідно з Календарем профілактичних щеплень, є безоплатною послугою. Головна умова - наявність у медичного закладу договору з НСЗУ на надання медичної допомоги при пологах.

                  Якщо дитина через певні причини не отримала БЦЖ у пологовому будинку, тоді щеплення їй зроблять в тому закладі охорони здоров’я, де батьки оберуть педіатра або сімейного лікаря.

                 І ще кілька фактів про БЦЖ.

                БЦЖ не робиться в один день з іншими вакцинами.

               Дітям, яким не виповнилося два місяці, щеплення проти туберкульозу проводяться без попередньої проби Манту. Після двомісячного віку перед виконанням щеплення дитині слід провести пробу Манту. Щеплення проводиться при негативному результаті проби.

                  Діти, яким зробили БЦЖ, але у яких не сформувався рубчик, не підлягають повторній вакцинації. За умови - наявності достовірного підтвердження проведення такого щеплення.

Якщо вакцини БЦЖ немає у наявності, це не може бути приводом затримувати вакцинацію від інших інфекційних хвороб до щеплення БЦЖ

На изображении может находиться: один или несколько человек и текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора