A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Медична допомога пацієнтам з онко

Дата: 08.12.2020 13:00
Кількість переглядів: 197

Кожного дня майже 400 українців дізнаються про свій онкодіагноз. І на початку людям вкрай важко сприйняти таку новину. Адже онкологічне захворювання потребує як значних фізичних та моральних зусиль на лікування, так і коштів. Проте, людина не має залишатися зі своєю хворобою на самоті.

З 1 квітня 2020 року медичні послуги з діагностики та лікування онкозахворювань за програмою медичних гарантій є безоплатними для пацієнтів. Лише на дослідження з раннього виявлення раку держава виділяє майже 170 млн грн. Ось тут https://bit.ly/3qy4WO5 ми розповідали про ранню діагностику онкозахворювань за Програмою медичних гарантій. А сьогодні розповідаємо, яку безоплатну медичну допомогу можуть отримати пацієнти, у яких виявили злоякісне новоутворення.

На діагностику та спеціальне хіміотерапевтичне та радіологічне лікування держава виділяє понад 3 млрд грн у Програмі медичних гарантій. Зокрема, НСЗУ уклала договори зі 118 медичними закладами на надання послуг з діагностики та лікування онкологічних хвороб. З них:

  • 33 заклади надають послуги з діагностики та радіологічного лікування;
  • 117 закладів – послуги з діагностики та хіміотерапевтичного лікування;
  • 29 є спеціалізованими онкологічними або протипухлинними диспансерами.

Щоб знайти ці лікарні, скористайтесь сайтом НСЗУ https://bit.ly/37HhutN або подзвоніть до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Безоплатна допомога пацієнту з онкозахворюванням в межах Програми медичних гарантій включає:

  • інструментальну та лабораторну діагностику;
  • проведення хірургічного втручання в умовах стаціонару;
  • проведення радіотерапії та хіміотерапії в стаціонарних та амбулаторних умовах;
  • лікарські засоби з Національного переліку (додатково пацієнт може безоплатно отримати ліки, що централізовано закуповуються за кошти державного бюджету за різними державними програмами) як при стаціонарному, так і при амбулаторному лікуванні;
  • медичний догляд, перебування та харчування під час перебування у стаціонарі в лікарні;
  • психологічну підтримку.

 

Щоб отримати безоплатне лікування при онкозахворюванні пацієнту потрібно електронне направлення. Направлення на госпіталізацію чи лікування надає той лікар, який проводив дослідження, або запідозрив онкологічне захворювання. Ваш сімейний лікар може дати направлення до онколога в спеціалізований заклад.

І пам’ятайте, що раннє виявлення захворювання підвищує шанси на успішне лікування.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА СВОЇХ РІДНИХ!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора