A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Міжнародний день молоді. Як часто потрібно робити комплексний check up?

Дата: 12.08.2020 10:40
Кількість переглядів: 202

Міжнародний день молоді. Як часто потрібно робити комплексний check up?

Молоді люди зазвичай не скаржаться на здоров’я, тому рідко бувають у лікарів. Проте регулярні візити до сімейного лікаря – хороша звичка. Адже лікарі можуть наглядати за здоров’ям пацієнтів та вчасно призначати необхідні огляди й аналізи, зокрема комплексну перевірку організму.

Хороший лікар не призначає всі аналізи підряд, а визначає, які з них потрібні саме вам - з огляду на скарги, спосіб життя, сімейну історію хвороби. Такі регулярні обстеження і тести дозволяють виявити проблеми ще до того, як вони дадуть про себе знати. Чим раніше лікар виявить хворобу, тим простіше і дешевше її вилікувати.

Лікарі первинної медичної допомоги рекомендують регулярно проходити такі тести й обстеження:
-  вимірювання тиску;
-  аналіз на холестерин;
 - тест на ВІЛ/СНІД;
 - тест на вірусні гепатити;
 - раннє виявлення раку грудей:
 - раннє виявлення раку шийки матки;
 - колоректальний скринінг;
 - скринінг раку передміхурової залози;
 - перевірка на рак шкіри;
 - огляд у стоматолога;
 - вакцинація за графіком.

Виміряти тиск, зробити аналіз крові, здати тести на ВІЛ та гепатити можна безоплатно у свого сімейного лікаря. Національний календар щеплень включає ревакцинацію дорослих проти дифтерії і правця через кожні 10 років, тому знайдіть у медичних картках дату останнього щеплення. Якщо 10-річний термін уже минув, треба отримати три дози вакцини з певними інтервалами.
Жінкам від 20 років слід регулярно проходити обстеження грудних залоз та діагностику на рак шийки матки, у 30 років додається тест на вірус папіломи людини, у 40 – мамографія, у 50 – колоноскопія. Чоловікам після 40 років потрібен огляд в уролога, після 50 – колоноскопія. На сайті МОЗ можна ознайомитися з детальним графіком та рекомендаціями https://bit.ly/33seWPO

Послуги, спрямовані на ранню діагностику онкозахворювань, є пріоритетними та безоплатними для населення. Направлення на дослідження виписує сімейний чи інший лікуючий лікар.
Відвідуйте свого лікаря щонайменше раз на рік, розповідайте йому про свій стан. Можливо, вас турбують болі, запаморочення, втома, тривожність та ін. Розкажіть про хвороби близьких родичів: сімейний анамнез може вплинути на ризик розвитку серцевих хвороб, інсульту, діабету, раку. Перед візитом запишіть усе, про що хотіли запитати, щоб не забути, нотуйте також відповіді й поради лікаря. А тут читайте більше причин, чому важливо підписати декларацію з лікарем https://bit.ly/33xqz87.

Нет описания фото.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора