A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Скільки е-направлень створено з 1 квітня і чому вони обов’язкові❓

Дата: 10.07.2020 10:24
Кількість переглядів: 249

Скільки е-направлень створено з 1 квітня і чому вони обов’язкові❓

1 квітня більшість безоплатних медичних послуг в Україні надаються через електронні направлення. Їх можуть видавати як сімейні лікарі, терапевти і педіатри, так і вузькі спеціалісти.

В електронній системі охорони здоров’я зареєстровано вже понад 2,3 млн е-направлень, майже 80% із них видали лікарі первинки, ще 20% – спеціалізовані лікарі.
Електронне направлення необхідне, якщо пацієнт хоче отримати безоплатну послугу за Програмою медичних гарантій. Наприклад, сімейний лікар визначає, що пацієнту необхідна діагностика в гастроентеролога. Він створює е-направлення і пацієнт може звернутися до фахівця в тому закладі, який обере сам, якщо він має договір з НСЗУ. Гастроентеролог також може виписати е-направлення, якщо пацієнт потребує допомоги інших фахівців

Е-направлення не лише дають доступ до безоплатних послуг, а й формують коректну медичну статистику, що дозволить у майбутньому ефективно використовувати бюджет охорони здоров’я на потреби пацієнтів.
Пам’ятайте, що е-направлення створюється обов’язково, але якщо вам зручніше з паперовим, попросіть лікаря його роздрукувати. Таке направлення буде містити штрих-код, дату виписки, дату, до якої воно дійсне, ім’я та діагноз пацієнта, назву послуги, ім’я та контакти лікаря і додаткові інструкції чи нотатки для пацієнта у разі потреби.
До медичного закладу можна звернутися й без направлення, проте в такому разі за послуги слід заплатити офіційно через касу – закон це дозволяє.

Нагадаємо, що направлення не потрібне під час візиту до сімейного лікаря, терапевта, педіатра, гінеколога, зокрема дитячого, психіатра, нарколога, стоматолога (ургентна допомога для всіх та планова для дітей), фтизіатра, лікаря, у якого під наглядом перебуває пацієнт із хронічними захворюваннями. Екстрена допомога надається безоплатно всім без направлення й декларації https://bit.ly/3g5H0f2.
Тут можна дізнатися, як користуватися електронним направленням https://bit.ly/2ZiX6LD. А дашборд НСЗУ показує, скільки направлень уже було створено й виконано та за якими видами послуг https://bit.ly/3hBSgBg.

На изображении может находиться: текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора