A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Вишгородської міської ради

Що робити пацієнту з симптомами COVID-19, який не має декларації з лікарем❓

Дата: 09.07.2020 10:22
Кількість переглядів: 198

Що робити пацієнту з симптомами COVID-19, який не має декларації з лікарем❓
Стандартна порада пацієнтам, які відчувають симптоми COVID-19 – телефонувати сімейному лікарю, з яким укладена декларація. Сімейний лікар підкаже, що робити, і за необхідності викличе до вас мобільну бригаду для тестування.
❗ За відсутності сімейного лікаря слід звернутися до регіональної чи національної гарячої лінії COVID-19: номер телефону гарячої лінії COVID-19 у вашій області шукайте за посиланням https://bit.ly/2B7FQRv. За номером гарячої лінії пацієнтові підкажуть, як діяти далі, за необхідності викличуть мобільну бригаду для проведення тестування на коронавірусну хворобу.

Отже, якщо у вас немає сімейного лікаря і з’явилися такі симптоми, як кашель, утруднене дихання, підвищена температура, то радимо діяти так:
1️⃣ Телефонуйте 103. Диспетчер екстреної медичної допомоги опитає вас і визначить, чи повинна їхати до вас бригада ЕМД. Нагадаємо, що екстрена медична допомога виїжджає на виклик лише у тих випадках, коли існує пряма загроза життю та здоров’ю людини.
2️⃣ Якщо є покази до виїзду бригади (температура вище 38 градусів, яка не збивається, утруднене дихання), вона прибуває у засобах індивідуального захисту, проводить обстеження та визначає необхідність госпіталізації. За необхідності пацієнта везуть у лікарню, яку визначено опорною для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Ці лікарні можна побачити на дашборді НСЗУ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора